Hvordan man knytter en slips - Neckwear.no

Slipsen skal knyttes slik at den sluter ved eller akkurat ovenfor beltet. Blir ikke lengden korrekt får man helt enkelt begynne om på nytt. Prøv deg frem og være tålmodig, tilslutt får du til den perfekte knuten. Det kan være vanskelig for lange menn å få till en god slipsknute da slipsen blir for kort. Det finnes ekstra lange slipser som kan spesialbestilles dersom du kontakter vår kundeservice. Lange menn rekommenderes ellers å knytte mindre knuter som eksempelvis Four in hand.

Nedenfor demonstrerer vi hvordan man knytter de vanligste slipsknutene. Lykke til!

Four in hand slipsknuten

Four in hand er uten tvil verldens populæreste slipsknute. Denne slipsknuten passer best til tykke slipser da du ikke trenger å tvinne slipsen flere runder.

4 -n-hand

Windsor slipsknute

Denne slipsknuten har en form som en triangel. Windsorknuten passer best for tynne og smale slipser ettersom knuten alltid får mye volum. Derfor passer den også til en skjorte med større åpning. Denne slipsknuten går også under navnet fransk knute og dobbel knute.Halv windsor slipsknute

Halv windsor är en blaning av windsor og four in hand. Den er symmetrisk, men ikke like stor som en windsor slipsknute. Den fungerer til de fleste krager og passer bra både for tynne og tykke slipser.


 

The Simple Slipsknute (Oriental knute)

 


Neckwears tips og trick

Begynn med å alltid stå foran et speil og knyt slipsen. La den brede delen være dobblet så lang som den tynne og dra til knuten. Et vanlig misstak er at man drar til knuten slik at slipsen blir for kort. Dersom knuten ikke blir bra går det at gjøre en del justeringer uten at behøve knyte den opp. Slipp opp litt og løs opp eventuelle vekk og dra til igjen. Typiske knutemisstak er å enten dra knuten for hardt eller for løst.

Knyt alltid opp slipsen etter du har brukt den. Gjennom at gjøre dette forlenger man slipsens livstid og bruk en slipshenger for å oppnå betse resultat. 


(0)

Vi benytter cookies. Gjennom å surfe på webplassen godkjenner du bruk av cookies. OK, da vet jeg