Hvordan man knytter en slips

Lengden på slipset
Slipset skal knyttes slik at den sluter ved eller akkurat ovenfor beltet. Blir ikke lengden korrekt får man helt enkelt begynne om på nytt. Prøv deg frem og være tålmodig, tilslutt får du til den perfekte lengden.

Noen få enkle tips før du begynner å binde

  • Begynn med å alltid stå foran et speil og knyt slipset.
  • Heng slipset rundt halsen og la den brede delen være omtrent dobbelt så lang som den smale for å få en god lengde. Begynn å binde, og hvis lengden ikke blir riktig, ta opp knuten og start på nytt fra begynnelsen. 
  • Et vanlig misstak er at man drar til knuten slik at slipset blir for kort. Dersom knuten ikke blir bra går det at gjøre en del justeringer uten at behøve knyte den opp. Løs opp eventuelle vekk og dra til igjen. Typiske knutemisstak er å enten dra knuten for hardt eller for løst.
  • Knyt alltid opp slipsen etter du har brukt den. Gjennom at gjøre dette forlenger man slipsens livstid og bruk en slipshenger for å oppnå betse resultat.

Trenger du et nytt slips? Så sjekk ut et av verdens største utvalg online.

Four in hand slipsknuten
Four in hand er uten tvil verldens populæreste slipsknute. Denne slipsknuten passer best til tykke slipser da du ikke trenger å tvinne slipsen flere runder.

4 -n-hand

Windsor slipsknute
Denne slipsknuten har en form som en triangel. Windsorknuten passer best for tynne og smale slipser ettersom knuten alltid får mye volum. Derfor passer den også til en skjorte med større åpning. Denne slipsknuten går også under navnet fransk knute og dobbel knute.


Halv windsor slipsknute
Halv windsor är en blaning av windsor og four in hand. Den er symmetrisk, men ikke like stor som en windsor slipsknute. Den fungerer til de fleste krager og passer bra både for tynne og tykke slipser.


Oriental slipsknute
Den enkleste knuten som gir en litt mindre knute sammenlignet med andre knytingsknuter. Passer veldig godt til smalere slips og skjorter med mindre krager som har litt kortere avstand mellom kragevingene.

(0)

Vi benytter cookies. Gjennom å surfe på webplassen godkjenner du bruk av cookies. OK, da vet jeg