Slipspleie - Hvordan man pleier sin slips.

Hvis du vil at slipsen skal ha lang livslengde, så finnes det noen enkle metoder.

  1. Etter at slipsen har blitt brukt, bør den knyttes opp, da den ellers kan få stygge og unødvendige folder.
  2. Trekk så slipsen forsiktig mellom pek og langfingern, slik at rynkene som kan bli igjen fra knuten forsvinner.
  3. Slipsen bør henge på en slipshenger, dette gjør at silkestoffet holder seg glatt og rett. Et alternativ er å rulle sammen slipsen og forvare den i noen form av skoff.

Rynket slips- stryking

Hvis slipsen er rynket eller brettet kan man stryke slipsen forsiktig. Helst skal man ikke stryke direkte på silkesstoffet, uten put et fuktet tynt håndkle eller laken mellom. Begynn med å stryke på lav temperatur og dersom rynkene ikke forsvinner kan man fukte mere, samt øke temperaturen litt. Men vær forsiktig, stryking kan få silkesstoffets glans å forsvinne, samt at slipsens avrundede kanter kan bli tilplattede.

Et annet alternativ er å dampe slipsen gjennom at la den henge og få vanndamp over seg, hvilket kan brette ut rynkene. I verste fall dersom ikke rynkene ikke forsvinner, kan man forsiktig stryke direkte på slipsen på lav temperatur og med lett trykk. Men man bør være oppmerksom på at dette kan skade slipsen enda mere, så vær forsiktig. Strykingen kan ødelegge stoffets glans samt tilflate slipsens avrundede kanter. Likeså kan sømmene etterlate merker på tøyets overflate. Dette bør ses på som en siste utvei for å redde en rynkete slips som ellers ikke går an å bruke.

(0)

Vi benytter cookies. Gjennom å surfe på webplassen godkjenner du bruk av cookies. OK, da vet jeg