PERSONVERNPOLICY  

§1. GDPR (General Data Protection Regulation)

Den 25. mai 2018 trådte en ny lovgivning med navnet personvernforordningen (General Data Protection Regulation «GDPR») i kraft. GDPR skal styrke individuelle personers rettigheter når det gjelder hvordan bedrifter, myndigheter og organisasjoner får samle inn og bruke deres personopplysninger.

Vi hos Neckwear Sweden AB (Selskapet er registrert i Sverige med organisasjonsnummeret 556882-4063), også kalt «vi», «Neckwear» under, tar beskyttelsen av dine personopplysninger på største alvor og vi vil at du som kunde skal føle deg trygg når du handler hos oss.

§1.1. Hva er en personopplysning?

Personopplysninger er all informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en person som er i live. Typiske personopplysninger er personnummer, navn og adresse. Også fotografier av personer kan klassifiseres som personopplysninger.

§1.2. Hva gjør Neckwear med dine personopplysninger?

Neckwear lagrer følgende personopplysninger om deg:

  • Personnummer (ved fakturakjøp)
  • Navn
  • Leveringsadresse
  • Fakturaadresse
  • Land
  • Telefonnummer
  • E-post
  • Kundenummer
  • Ordrehistorikk (kjøpevaner) – antall ordre

§1.3.  Hvilke personopplysninger distribueres og håndteres av oss og tredjeparter?

  • Klarna (faktura og konto) - Personnummer, navn, adresse, land, e-post, telefonnummer.
  • Kortbetaling (DIBS) – Kun informasjon om betalingsforespørsler til DIBS og gjennomført status tilbake.
  • PayPal - Viderekobling til PayPal for betalingsforespørsel. Status om utført betaling.
  • PostNord - Personnummer, navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, ordrenummer, ordreverdi.
  • FedEx - Personnummer, navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, ordreverdi.
  • UPS - Personnummer, navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, ordreverdi.
  • Unifaun AB & Pacsoft Online - Navn, adresse, telefonnummer, e-post, ordrenummer, ordreverdi.
  • SendinBlue (nyhetsbrev) – E-post.

§1.4. Hvordan håndterer vi dine personopplysninger?

Vi håndterer kun dine personopplysninger i egen interesse. Dette er for å kunne drive vår virksomhet, altså salg av produkter via Internett. Dette krever innhenting av personopplysninger og distribuering av disse til tredjeparter i henhold til informasjonen over. Neckwear selger ikke dine opplysninger videre til tredjeparter. Neckwear lagrer ikke opplysningene dine utenfor EU. Neckwear tar backup av alle personopplysninger og all data for å kunne opprettholde en pålitelig virksomhet. All data og informasjon lagres i 4 uker etter at kundekortet ditt har blitt slettet.

§1.5. Dine rettigheter

Rett til informasjonDu kan få en kopi av de personopplysninger vi har om deg.

Rett til korrigering – Du har retten til å få feilaktige opplysninger oppdatert og rettet/endret på.

Rett til sletting – Du kan be om at vi skal slette din informasjon. Vi kan ikke slette informasjon som loven krever at vi beholder, f.eks. krever bokføringsloven at ordrehistorikk opprettholdes.

Rett til dataportabilitet – Du har retten til å få en kopi/utdrag av de personlige opplysningene vi har om deg i et strukturert format.

Rett til å gjøre innvendinger – Du har alltid retten til å gjøre innvendinger om vår håndtering av dine personopplysninger.

Rett til å klage – Hvis du mener at vi behandler de personlige opplysningene dine på en gal måte kan du kontakte Datatilsynet.

Retten til å tilbakekalle samtykke.

Retten til å melde fra om mislighold til Datatilsynet.

§1.6. Hvis du vil fjerne alle dine personopplysninger og ordrehistorikk gjør du som følgende:

1. Send oss en e-post med ditt kundenummer samt personnummer, så vil vi slette de personlige opplysningene dine.

2. Din forespørsel vil bli tatt hånd om og dine personopplysninger som finnes live vil forsvinne innen 5 arbeidsdager.

3. Dine e-postsamtaler vil forsvinne innen 5 dager.

4. Den totale slettingen vil ta minst 4 uker, siden vi ikke kan gå inn i Backup og slette opplysningene dine fortløpende.

Vi kan dessverre ikke slette alle opplysninger som kan være koblet til deg siden bokføringsloven gjør at vi må lagre data om salg som da eventuelt kan spores tilbake til deg.

§1.7. Avslutt abonnement

Vi bruker den e-postadressen du oppgir til oss for å sende ut oppdateringer angående din ordre samt nyhetsbrev. Hvis du ikke ønsker å motta nyhetsbrev fra oss lenger kan du enkelt avslutte abonnementet ditt etter hver e-postmelding. Hvis du trenger hjelp er du velkommen til å sende oss en e-post.

§1.8. Hvordan kontakter du oss enklest med spørsmål om personvern og håndtering av personopplysninger?

Hvis du har spørsmål er du velkommen til å kontakte oss gjennom følgende e-postadresse: info@neckwear.no 

§2. COOKIES

Dette nettstedet inneholder cookies (informasjonskapsler). Ved å fortsette å surfe på vår hjemmeside godkjenner du bruken av cookies. I henhold til loven om elektronisk kommunikasjon, som trådte i kraft 25. juli 2003, skal alle som besøker et nettsted med cookies få informasjon om at nettstedet inneholder cookies, hva disse brukes til og hvordan cookies kan unngås.

Neckwear bruker cookies i henhold til den nye loven om elektronisk kommunikasjon, som trådte i kraft den 25. juli 2003, skal alle som besøker nettsteder kunne informeres om hva cookies brukes til. En cookie er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen din som inneholder informasjon som hjelper nettstedet til å identifisere den besøkende. Cookie-filer utgjør ingen fare for datamaskinen din, og består kun av tekst og kan heller ikke inneholde noen virus. Filene tar så å si ingen plass.

§2.1. Hva er cookies og hva brukes de til?

Den ene typen cookies lagrer en fil permanent på datamaskinen din. Disse brukes til å for eksempel kunne måle hvordan du som besøkende beveger deg på hjemmesiden. Dette er kun for å kunne tilby den besøkende bedre tjenester og service. Tekstfilene kan fjernes og de fleste nettlesere har funksjoner for dette. Hos Neckwear.no bruker vi denne varianten for å holde styr på handlekurven din og for å kunne føre statistikk over våre besøkende. Informasjonen som lagres på datamaskinen din er kun et unikt nummer, uten noen kobling til personlig informasjon. Altså helt anonymt.

Den andre typen cookies som vanligvis brukes er «Session-Cookies». Mens du er inne og besøker siden deler vår nettserver en unik identifiseringsstreng for å ikke blande deg med andre besøkende. En «Session-Cookie» lagres aldri permanent på datamaskinen din, men forsvinner når du lukker nettleseren. For at du skal kunne bruke Neckwear.se problemfritt kreves det at du har aktivert cookies.

§2.2. Kan man slå av cookies?

Du kan slå av cookies selv i sikkerhetsinnstillingene til nettleseren din. Hvordan dette gjøres varierer avhengig av hvilken nettleser du bruker. Ved å slå av cookies kan funksjonaliteten til hjemmesiden vår begrenses.

§2.3 Kan man slå av markedsføring som skjer utenfor plattformen/hjemmesiden vår?

Ja, det kan man, men dette må du gjøre selv. Vennligst se fremgangsmåten under for de respektive, eksterne markedsføringspartnere.

Facebook – Klikk på lenken: https://www.facebook.com/ads/preferences/edit/ og trykk på «annonseinnstillinger» og juster deretter innstillingene.

Google (ikke innlogget på Google-konto) - Klikk på lenken:  https://adssettings.google.com/anonymous Klikk deretter på de blå knappene så de blir grå i stedet. På pop-up-en som kommer opp klikker du på «deaktiver».

Google (Innlogget på Google-konto) - Klikk på lenken: https://adssettings.google.com/authenticated Klikk deretter på de blå knappene slik at de blir grå i stedet. På pop-up-en som kommer opp klikker du på «deaktiver».

(0)

Vi benytter cookies. Gjennom å surfe på webplassen godkjenner du bruk av cookies. OK, da vet jeg