Når passer det å bruke mansjettknapper?
Et par mansjettknapper passer ved alle anledninger hvor du vil være litt ekstra stilig kledd, og har på deg livkjole, smoking, dress eller dressjakke. Mansjettknappene gjør antrekket litt mer formelt. De kan brukes på jobben, i bryllup, på middager og i fester. Det er helt opp til deg hvor du legger listen når det gjelder antrekket ditt.

Sjekk ut det gigantiske sortimentet vårt med stilrene og festlige mansjettknapper online.

Hvilke skjorter passer til mansjettknapper?
Man kan ikke bruke mansjettknapper til alle slags skjorter, på grunn av utformingen til skjorteermet. Den vanligste skjortetypen som passer til mansjettknapper er en skjorte med en enkel mansjett og et ekstra knapphull som man kan feste mansjettknappen i. Denne skjorten krever ikke mansjettknapper for å kunne brukes, siden den har vanlige knapper som holder ermet på plass alene.

Det finnes også skjorter med doble mansjetter – også kalt fransk mansjett – hvor du bretter skjorteermet dobbelt og trer mansjettknappen gjennom. Denne typen skjorte krever at du bruker mansjettknapper for å holde ermet på plass.

Kan man matche mansjettknappene med slipsnålen?
Ja, det må du gjerne gjøre. Hvis du har mansjettknapper i sølv, bør slipsnålen også være i sølv. Hvis slipsnålen er i gull, skal mansjettknappene være i gull.

Hvordan skal mansjettknappene sitte?
Den dekorative delen skal alltid være vendt utover.

Hvilke mansjettknapper bør man velge?
Du har først og fremst to valg. Enten kan du velge noe du synes er fint og stilrent, ellers kan du satse på noe som gjenspeiler personligheten din. Kanskje et par mansjettknapper med initialene dine eller et par golfkøller?

Det stilrene alternativet passer best i bryllup, på ball og ved andre formelle anledninger. Hvis du skal på en middag, fest eller se stilig ut på jobben, kan du gjerne velge et par festlige mansjettknapper.

Hvis du fremdeles er usikker på hvilke mansjettknapper du skal velge, kan du gå for et par sølvfargede. Firkantede, rektangulære, runde eller ovale – det spiller ingen rolle. Disse passer perfekt, uansett hvilken skjorte eller dressjakke du bruker.

(0)

Vi benytter cookies. Gjennom å surfe på webplassen godkjenner du bruk av cookies. OK, da vet jeg