Slipsnål – FAQ

Hvorfor bruke en slipsnål?
Slipsnålen har både et praktisk og dekorativt formål. Den holder slipset på plass slik at det ikke flyr av sted med vinden eller faller ned i suppetallerkenen, samtidig som den er en stilig detalj. Slipsnålen ble brukt for første gang i begynnelsen av 1900-tallet for å holde slipset på plass. Kort tid senere begynte den også å bli brukt til å fortelle noe om hvem man var. For eksempel hvilket selskap man jobbet for eller hvilken familie man tilhørte. Selv i dag er slipsnålen en utmerket måte å si noe om hvem man er på. En fiskekrok på slipset tyder åpenbart på en fiskeinteresse. En slipsnål som viser hvem du er kan være den perfekte isbryteren på fester og middager.

PSST! Sjekk ut det store sortimentet vårt med stilige og festlige slipsnåler online.

Hvor bred skal slipsnålen være?
Dette avhenger fullstendig av bredden på slipset ditt. Slipsnålen skal aldri være bredere eller like bred som slipset. En god tommelfingerregel er at slipsnålen skal være ca. 70–80 % av bredden på slipset. Til et slips som er 8 cm bredt, passer det som oftest bra med en slipsnål som er rundt 6 cm lang. Hvis du bruker et smalt slips som er 6 cm bredt, passer det bedre med en kortere slipsnål mellom 4–5 cm.

Hvor skal slipsnålen sitte på slipset?
Slipsnålen skal alltid sitte mellom den tredje og den fjerde skjorteknappen fra toppen. Da havner den omtrent rett under midten av brystet. Den skal ikke sitte for langt nede, for da vil den ikke synes bak den lukkede dressjakken. Den skal heller ikke sitte for høyt, for dette ser ikke pent ut. Slipsnålen må sitte i riktig høyde for at det skal se bra ut. Husk at slipsnålen også skal festes i skjorten for å holde slipset på plass.

Passer slipsnål til alle slags slips?
Ja, det gjør de. Så lenge slipsnålen ikke er bredere enn slipset, spiller det ingen rolle hvilket materiale eller mønster du har på slipset. En slipsnål passer like bra til et ensfarget, strikket ullslips som til et prikkete silkeslips.

Hvilken slipsnål passer til hvilket slips?
Når du har funnet den riktige bredden på slipsnålen, er det på tide å velge farge og design. Du har først og fremst to valg når det gjelder slipsnåler. Du kan enten velge en stilig, stilren slipsnål i gull eller sølv som passer til de aller fleste slips, eller kjøre på med et festlig design som sier noe om hvem du er. Kanskje en slipsnål med en golfkølle eller en skiftenøkkel? En morsom detalj som vil sette i gang samtalen på ellers kjedelige minglefester.

Hva er forskjellen på en slipsklemme og en slipsnål?
Det er ikke noen dekorativ forskjell på disse. Slipsnålen har imidlertid en festemekanisme med fjæring som lar deg feste den til slipset. Slipsklemmen mangler en slik fjæring. Den klemmes i stedet på slipset, siden metallet kan bøyes. Slipsklemmer passer som regel bedre til tynne slips, siden det kan være vanskelig å feste dem i tykke ullslips og strikkede slips.

Kan man ha slipsnål i bryllup?
Så lenge du bruker slips, passer det perfekt.

Kan man ha slipsnål i begravelser?
Det er ikke et stilbrudd i og for seg, men det er ingen visuell grunn til å bruke det. Man bruker slips for å vise sin respekt til den avdøde, ikke for å se stilig ut.

(0)

Vi benytter cookies. Gjennom å surfe på webplassen godkjenner du bruk av cookies. OK, da vet jeg