Innledning – den ultimate sløyfeguiden
En stilig sløyfe kan gi et hvilket som helst antrekk et løft. Den kan brukes til dress, dressjakke, livkjole, smoking eller bare med en skjorte. Disse bruksområdene strekker seg fra både formelle anledninger med livkjole eller smoking, til mer uformelle anledninger som en fredagsmiddag med gode venner. I denne guiden vil vi lære deg når og hvordan du bør bruke sløyfen din.

Klikk her for å sjekke ut et av verdens største sortiment med sløyfer online.

Den ultimate sløyfeguiden.

Når bør man bruke sløyfe?
Sløyfe passer generelt sett ved alle anledninger hvor det også passer å bruke slips. Hvis du skal ha på deg smoking, bør du alltid bruke en svart silkesløyfe. Hvis du har på deg livkjole, bør du alltid ha en hvit bomullssløyfe. Dersom du er på ball, kan du gjerne bruke en sløyfe og et lommetørkle som matcher fargen til ballpartnerens kjole. Materialet er valgfritt, men silke er å foretrekke. Sløyfe kan også brukes ved alle anledninger hvor du bruker dress eller dressjakke – det er opp til deg hvor pyntet du vil være. Til en dress blir sløyfen ansett som litt mer uformell enn slipset. En sløyfe til en skjorte uten dressjakke er et uformelt, avslappet antrekk som passer til de fleste anledninger hvor du vil være litt ekstra stilig kledd.

Sløyfe i bryllup?
I bryllup kan du bruke sløyfe som brudgom. Den kan gjerne brukes med en vest, og det er vanlig at forloveren har en sløyfe som matcher brudgommens. Men, det er også mye brukt at forloveren har en sløyfe som matcher kjolene til brudepikene.

Det passer vanligvis også bra å bruke sløyfe hvis du er gjest i et bryllup. Men det er aldri dumt å høre med brudeparet først hvis du er usikker. Hvis brudgommen skal bruke sløyfe, kan det være bedre for deg å bruke slips. Hvis brudgommen bruker slips eller kravatt, kan du gjerne bruke en sløyfe som bryllupsgjest. Sjekk ut våre spesielt utvalgte bryllupssløyfer.

I bryllup kan du bruke sløyfe som brudgom.

Hvilken skjorte passer til sløyfen?
Hvis du vil være ekstra stilig på jobben, til middagen eller på festen, kan du bruke en sløyfe med kun en skjorte uten jakke. Det er en enkel måte å piffe opp et antrekk på uten at det blir for formelt.

Sløyfe passer til de fleste former for skjorter og skjortekrager. Uansett hvilken type skjorte du eier, vil sløyfen sannsynligvis sitte som et skudd. Skjorten kan både være innenfor buksen, eller henge løst utenfor. Det å ha skjorten utenfor buksene er den mest avslappede måten å bruke en sløyfe på. Hvis du bruker dress eller dressjakke, bør du helst ha skjorten innenfor buksene hvis du skal bruke sløyfe.

Det spiller heller ingen rolle om du bruker en vanlig krage, cutaway, button down eller klubbkrage. Sløyfen passer til alle slags skjortekrager.

Sløyfe på sommerfesten?
Ja! Sommerfester er den perfekte anledningen for å bruke sløyfe og skjorte. Hvis det er varmt, kan det være godt å ikke bruke dressjakken. Hvis du likevel vil være pent kledd, er en stilig sløyfe til skjorten det perfekte valget. Et tips er å bruke en bomulls- eller linsløyfe som gir en sommerlig følelse. Skjorten kan dessuten gjerne henge løst utenpå buksene.

Sløyfe på nasjonaldagen?
Ja! Nasjonaldagen er en perfekt anledning å bruke sløyfe på. Uansett om du er på jobben, skal i middag, gå i tog eller på en fest vil en sløyfe bli en festlig detalj for å feire dagen med stil. Sjekk ut kolleksjonen vår «No Nationality», som er laget nettopp for nasjonaldager – til tross for det selvmotsigende navnet.

Sløyfe i begravelse?
Nei, i en begravelse skal man som regel alltid bruke slips.

Hvilken sløyfemodell?
Ferdigknyttet vs. uknyttet: Dette er først og fremst en smakssak. Hvis du synes det er vanskelig å knytte en sløyfe, og ikke vil bruke tid på å lære deg det, kan du skaffe deg en som er ferdig knyttet. Det er mye vanligere med ferdigknyttede sløyfer i dag enn uknyttede. 8 av 10 sløyfer som selges av oss er ferdigknyttede. Det som skiller en ferdigknyttet sløyfe fra en uknyttet sløyfe, er at den sistnevnte aldri blir helt symmetrisk når den er knyttet. Denne asymmetrien viser at du har knyttet den selv, noe som gir en viss sjarm og en litt høyre stilgrad. Så, hvis du allerede kan knytte en sløyfe, kan du like gjerne kjøpe en av våre uknyttede sløyfer.

Dette er først og fremst en smakssak.

Smal sløyfe: Passer til alle anledninger hvor du kan bruke en sløyfe. Det er kun en smakssak om du foretrekker en smal sløyfe eller en vanlig sløyfe. Se utvalget vårt av smale sløyfer.

Passer til alle anledninger hvor du kan bruke en sløyfe.

Sløyfe med spisse ender: Passer til alle anledninger hvor du kan bruke en sløyfe. Det er kun en smakssak om du foretrekker en vanlig sløyfe eller en sløyfe med spisse ender (også kalt «diamond tip»). Du kommer garantert til å få flere positive kommentarer med denne varianten, siden den skiller seg litt mer ut – på en fin måte. Se utvalget vårt av spisse sløyfer.

Passer til alle anledninger hvor du kan bruke en sløyfe.

Strikket sløyfe: En skikkelig stilig sløyfe som man ser altfor sjeldent. Hvis du har fått sansen for denne modellen, er det bare å kjøre på. Den passer like bra som en vanlig sløyfe til alle anledninger, bare at den kanskje er litt kulere. Se utvalget vårt av strikkede sløyfer.

En skikkelig stilig sløyfe som man ser altfor sjeldent.

Hvordan knytter man en sløyfe? 
Heldigvis er det kun én måte å knytte en sløyfe på. Se guiden vår med video og bilder her.

Hvilken farge og hvilket mønster bør sløyfen ha?
Noe du bør tenke på er at sløyfen ikke skal ha samme farge som skjorten. Da kommer den rett og slett ikke til å synes. Sett bort i fra en svart silkesløyfe til smoking og en hvit bomullssløyfe til livkjole finnes det ingen regler for farger eller mønstre på sløyfen. Det er kun fantasien som setter grensene. Desto sterkere farge og mønster på sløyfen, desto mer vågal blir stilen. Hvis du vil spille et sikkert kort, bør du velge en mer diskré farge og mønster. Det er alltid fint med en sløyfe som matcher nyansene til dressen eller dressjakken, men du kan gjerne velge en sløyfe som går i kontrast mot antrekket.

Hvilket stoff skal sløyfen bestå av?
Til smoking skal det være silke, og til livkjole skal det være bomull. Hvis du skal på ball med en sløyfe som matcher ballpartnerens kjole, er silke å foretrekke, siden dette materialet gir en nydelig glans som passer bra til skinnende kjoler. Utover dette finnes det ingen regler. Om sommeren passer bomull og lin bra. Om høsten og vinteren passer ull spesielt godt. Silke og polyester passer like godt året rundt.

(0)

Vi benytter cookies. Gjennom å surfe på webplassen godkjenner du bruk av cookies. OK, da vet jeg